30 júna

Ryba na masle a na voňavých bylinkách

3  comments

Ryba na masle a na voňavých bylinkách. Veľmi jednoduchý recept na rýchlu prípravu letného obeda alebo večere.

Budeme potrebovať:

čerstvú tresku alebo inú bielu rybu
tymián
rozmarín
mladú cibuľku
soľ
maslo

Tymián obtrhajte na lístočky, rozmarín posekajte, mladú cibuľku nakrájajte na kolieska. Rybu umyte, dobre osušte, posoľte, posypte poriadne bylinkami a dajte do nádoby na pečenie. Na záver posypte kolieskami mladej cibuľky. Pečieme na masle, asi 20 -30min. na 190°C. 
Kým sa ryba pečie, umyjeme šalát, natrháme ho do misy a  pripravíme si zálievku. Keď je ryba upečená, premiešame šalát so zálievkou a naporcujeme na taniere. Zálievkou nešetrite. Na šalátovú kôpku položíme rybu a ihneď podávame. Pokiaľ by vám nestačila šalátová príloha, uvarte pár naozaj dobrých nových zemiakov v šupke, ošúpte, nakrájajte nerovnomerne , posoľte, posypte petržlenovou a mladou zelerovou vňaťkou, pridajte maslo a trocha šľahačky a len premiešavajte a ochutnávajte, kým nie ste spokojní s chuťou. A podávajte k rybe. 


Príloha: Zelený šalát s majoránom
čerstvý hlávkový šalát
zálievka (med soľ, olej – poriadne všetko vymiešať )
petržlenová vňať, 
čerstvý majorán
chery paradajky
na jemno pokrájaná mladá cibuľka

Ryba na masle a na voňavých bylinkách
Ryba na masle a na bylinkách

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Mohlo by sa Vám páčiť

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Prihláste sa na odber nových receptov

    >