9 septembra

Hokaido placky s tymiánom a s majoránom

Placky má rád asi každý a tak si myslím, že by sa vám mohol páčiť tento recept. Placky hokkaido. Krásne sfarbené, voňavé, chutné. 🙂 Podľa mňa, lepšie, ako zemiakové, pretože ukrývajú oveľa viac rôznych chutí a majú krásnu farbu teplej jesene.  Vyskúšajte a dajte vedieť, ako chutia vám.

Recept na cca 12 placiek

1/2 malej hokaido tekvice (cca 300g)
1  zemiak
1 vajce 
 2 1/2  – 3PL hladkej múky podľa potreby (použila som bezlepkovú zmes Jizerka)
soľ
1 veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
1/2 ČL Mahá korenia – zmes: drvená rasca, koriander a horčičné semeno
tymián – asi 10  malých vetvičiek – obtrhať lístky
1/2 – 1 ČL majoránky – najlepšie čerstvej
olovový alebo kokosový olej

Poriadne umyte tekvicu a nastrúhajte časť na jemno a časť na hrubo na strúhadle aj so šupkou. Pridajte nastrúhaný zemiak, posoľte, premiešajte, pridajte vajce a múku a znova premiešajte. Zmes trocha pustí vodu, preto regulujeme množstvo múky podľa potreby. Má to byť vláčne. 
Medzitým dajte opiecť na kokosovom oleji na drobno nasekanú cibuľu. Posoľte a pridajte Mahá korenie. Ak nemáte, pridajte aspoň trocha drvenej rasce, prípadne drveného koriandru, v pomere, asi 1:3. Keď  je cibuľa skoro hotová, pridáme tymián, a rozpučený cesnak . Bylinky a korenie sa rozvoňajú a keď je cibuľková zmes sfarbená do zlatista, je to hotové. Pridáme do tekvicovej zmesy a na záver pridáme ešte obtrhané lístky z čerstvej majoránky.  
Samozrejme, cibuľovú zmes môžeme pridať aj nepopraženú, ale prejaví sa to na výslednej chuti. Takto je to oveľa lepšie. 
Sformujeme guľôčky, ktoré vkladáme do panvice na rozohriaty kokosový olej, roztlačíme do podoby placky a vysmážame. 
Ak zvolíte kokosový olej,  plackám dodá výbornú podchuť spolu s príjemnou vôňou. Alebo zostante pri klasike. 
Ešte jedno odporúčanie: nedávajte veľa cesnaku s tým, že nič nepokazíte. Pokazíte. Dostanete cesnakové placky. Čiže, obyčajné. Cesnak je príliš výrazný a prerazí všetky chute a vône. Má plackám len dodať lepšiu chuť. Bez cesnaku by to nebolo ono, ale musí zostať v pozadí. 

cesto na hokaido placky 

 

pripravujeme hokaido placky

 

hokaido placky s tymiánom a s majoránkou

 

výborné hokkaido placky

 

placky hokaido

 

čas na hokaido

 

Print Friendly, PDF & Email

Mohlo by sa Vám páčiť

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Prihláste sa na odber nových receptov

>