Babka Milka robievala vynikajúce linecké srdiečka, ale recept sa stratil. Najviac mi chutilo to, že boli posypané kryštáľovým cukrom a príjemne chrumkali. Tieto srdiečka voňajú maslom, mandľami, levanduľou a pomarančovým kvetom. Sú to výborné sušienky k čaju alebo ku káve. No a… posypala som ich kryštáľovým cukrom. 😉
Potrebujeme:
125g hladkej múky
1 PL kukuričnej múky
1PL mletých mandlí
1 lyžička sódy bicarbony (zmiešať s múkou)
100g masla
1 vajce
50g zomletého trstinového cukru
1PL pomarančovej vody (nemusí byť)
2 ČL sušených levanduľových kvetov
1 žĺtok
2 ČL vody
Príprava:
Maslo s cukrom rozmixujeme do svetlej a nadýchanej hmoty. Pridáme vajce, obe múky, pomleté mandle, pomarančovú vodu a na záver levanduľové kvety.
Vymiešame do kompaktnej hmoty, ktorú poprášime múkou a zabalíme do potravinovej fólie. Odložíme na 20 minút do chladničky.
Potom rozbalíme, vyvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme srdiečka. Poukladáme na plech, potrieme žĺtkom, vymiešaným s vodou a posypeme hrubším kryštáľovým cukrom.
Pečieme na 180°C asi 12 minút – do zlatista. Sušienky necháme vo vypnutej rúre stuhnúť, na plechu ich opatrne poposúvame a necháme ešte vychladúť.
Pokiaľ použijete bezlepkovú múku, napríklad Jizerku, sušienky budú krehkejšie a jemnejšie, ťažko povedať, ktoré sú lepšie, každému ulahodíte niečím iným.
Pokiaľ použijete bezlepkovú múku, napríklad Jizerku, sušienky budú krehkejšie a jemnejšie, ťažko povedať, ktoré sú lepšie, každému ulahodíte niečím iným.

Jéj ako pekné vyzerajú, musia byť úžané ku káve 🙂
Vypadají skvěle, to bych si u rodiny šplhla:-)))
Díky za receptík:-)
Ajka
Ďakujem Ajka a veľmi sa teším, držím palčeky, aby vyšli 🙂