23 septembra

Sušienky na spôsob Petits sablés `a la lavande

3  comments

Babka Milka robievala vynikajúce linecké srdiečka, ale recept sa stratil. Najviac mi chutilo to, že boli posypané kryštáľovým cukrom a príjemne chrumkali.  Tieto srdiečka voňajú maslom, mandľami, levanduľou a pomarančovým kvetom. Sú to výborné sušienky k čaju alebo ku káve. No a… posypala som ich kryštáľovým cukrom. 😉

Potrebujeme:

125g hladkej múky 

1 PL kukuričnej múky
1PL mletých mandlí
1 lyžička sódy bicarbony (zmiešať s múkou)
100g  masla
1 vajce
50g zomletého trstinového cukru
1PL pomarančovej vody (nemusí byť)
2 ČL sušených levanduľových kvetov
1 žĺtok
2 ČL vody

Príprava: 

Maslo s cukrom rozmixujeme do svetlej a nadýchanej hmoty. Pridáme vajce, obe múky,  pomleté mandle, pomarančovú vodu a na záver levanduľové kvety. 
Vymiešame do kompaktnej hmoty, ktorú poprášime múkou a zabalíme do potravinovej fólie. Odložíme na 20 minút do chladničky. 
Potom rozbalíme, vyvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme srdiečka.  Poukladáme na plech, potrieme žĺtkom, vymiešaným s vodou a posypeme hrubším kryštáľovým cukrom. 
Pečieme na 180°C asi 12 minút – do zlatista. Sušienky necháme vo vypnutej rúre stuhnúť, na plechu ich opatrne poposúvame a necháme ešte vychladúť. 

Pokiaľ použijete bezlepkovú múku, napríklad Jizerku, sušienky budú krehkejšie a jemnejšie, ťažko povedať, ktoré sú lepšie, každému ulahodíte niečím iným. 

Linecké srdiečka na spôsob Petits sablés `a la lavande

Linecké srdiečka na spôsob Petits sablés `a la lavande
Linecké srdiečka s levanduľou

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Mohlo by sa Vám páčiť

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Prihláste sa na odber nových receptov

    >