Recept na tento čučoriedkový koláč mi poslala priateľka a keďže milujeme všetko čučoriedkové, tak som ho vyskúšala. Je to rýchly a jednoduchý recept, veľa toho nepotrebujete.

Cesto:
130 g práškového alebo jemného trstinového cukru
vanilka
450g polohrubej múky (použila som špaldovú)
2ČL prášku do pečiva
130g studeného masla
2 vajcia
Náplň:
450 g čučoriedok
150g kryštáľového cukru
vanilka
šťava z ½ citróna
Postup:
Všetky suché ingrediencie ( múka, prášok do pečiva, cukor, vanilka) zmiešame a pridáme studené maslo, ktoré sekáme v múke komcom nožíka nadrobno a na záver špičkami prstov zľahka premiešavame tak, aby vznikla mrveničková konzistencia. . Pridáme rozmiešané vajcia a stále pracujeme len studenými končekmi prstov, aby zmes zostala mrveničková.
Pripravte si okrúhlu formu ( ja som použila priemer 27 cm) a cesto rozdeľte na dve časti. Jednu vsypte do formy a poutláčajte. Pridajte čučoriedky premiešané s cukrom a zyšok cesta nadrobte na vrch koláča.Ak použijete menšiu formu, koláč bude vyšší.
Pečte na 190*C asi 45 minút a viac. Cesto musí byť dobre upečené. Necháme vychladnúť na mriežke. Hotovo. (Pôvodný recept nájdete na: Varecha )
Koláč je zaujímavý hlavne tým, že je chrumkavý, s chrumkavou posýpkou. Pôvodný recept udáva 190 g cukru do plnky, ja som dávku trocha znížila. Je to na vás. Čučoriedky chutia po upečení skôr ako čučoriedkový džem.

Ten kolacik vyzera fantasticky. Pravdepodobne ho vyskusam aj ja. Vdaka za recept.
Som zvedavá na výsledok. Pa!
No to musi byt mnamkovy kolac. Vyzera krasne a je aj jednoduchy. Dakujeme za inspiraciu Alenka
Je mňamkový. 🙂 Daj vedieť, ako sa vydari.